Subscribe News Feed Subscribe Comments

A prop de casa...

Fa un temps mirant un blogs vàrem veure que a Bagergue (Val d'Aran) hi ha una zona d'escalada, antigament era una zona d'entrenament per als militars i d'un temps ençà ho estan reequipant i obrint vies noves.

En aquesta zona hi ha com dos "sectors" un que és més assequible on hi ha vies a partir IV i una altra zona una mica més complicada.

Nosaltres després d'un estiu molt atrafegat i d'un mes sense poder sortir a escalar ni anar al búlder, vàrem decidir anar a veure aquesta part més fàcil.

Arribar a aquesta zona és relativament fàcil (tot i que nosaltres vam donar 30 mil voltes abans no ho vam trobar). Un cop allà vam poder disfrutar d'unes vies molt maques i un bon sol. En total vàrem fer 4 vies, els graus anaven del IV fins al 6a d'uns 10 metres.







Cap de setmana diferent

Aquest passat cap de setmana, tot i que feia molts dies que no sortiem a escalar i que les ganes apretaven, vam fer una mica de recorregut.

A primera hora del matí, ens vam despertar per anar a fer una ruta en cotxe que va des d'Espot fins a la Vall fosca, als peus de L'Estany Gento tot passant per les tancades i oblidades pistes d'esquí de Llessuí.

Vam arribar a L'Estany de Sallente, d'on surt el Telefèric que et porta fins a L'Estany Gento. Un cop vam donar una volta per L'Estany Gento, vam agafar un caminet que et porta fins a L'Estany Tort, una caminadeta d'aproximadament 45 minuts. Per allà hi ha les vies d'un carrilet que antigament feien servir per portar el material per poder construir les preses que hi han pels diferents llacs.

Parlant d'on podiem anar, vam decidir fer una visita a uns familiars que tenen un alberg a Linas de Broto, Huesca, a uns 9 km del Parc Nacional de Ordesa. L'alberg s'anomena El último bucardo (si cliqueu entrareu a la seva web i sabreu el perquè d'aquest nom).

Havent sopat vam estar parlant de les opcions que teniem per a l'endemà, i la que més ens va entussiasmar va ser anar a provar de fer un barranc.

Després d'esmorzar, l'Amador (cosí de la meva mare) ens va deixar el material de barranquisme i ens va portar fins al Furco. El Furco és un barranc que està al costat de Broto, consta de tres ràpels: dos de 25 metres i un de 13 metres, tres tobogans i un salt de 7 metres.

La veritat és que al principi ens de por, però al final va ser una bona experiència, així que ja estem a punt per tornar-hi i repetir.





































 
Esbaiola't | TNB