Subscribe News Feed Subscribe Comments

Curiós!!

L'altre dia vaig rebre un correu electrònic que deia així:

Aquest vídeo és molt interessant i original, mostra un lloc anomenat "El Chorro" a Màlaga, un congost on hi ha la ruta denominada "Caminito del Rey". És una zona prou coneguda per escaladors, parapentistes, etc.

L'història explica que l'any 1921 el rei Alfons XIII va passar per aquest caminet quan va anar a obrir les reserves d'aigua de l'embassament i és per això que li van donar aquest nom al camí.
És un camí aeri construit a les parets del congost de "Los Gaitanes", al Chorro. Aquest camí adosat ala congost té una longitud de 3km, amb llargs trams amb una ampladad d'1 metre i té fins a 400 metres de profunditat.

Desafortunadament està tancat des de 1992 a causa del gran perill que suposa el seu mal estat.

Entre els anys 1999 i 2000 es van produir uns quants accidents mortals on van perdre la vida quatre excursionistes, així que la Junta de Andalucía va decidir tancar tots els accessos al camí demolint la secció inicial. Actualment tothom que circuli pel "Caminito del Rey" haurà de pagar una multa de 6.000 €.




6 comentaris:

lo company del Mus ha dit...

NO SE SI HAS ESTADO EN EL CAMINITO DEL REY
ho has copiado i pegado.
hace unas semanas estuve paseando por el dicho camino, ciertamente esta en un estado muy precario, nunca sabes donde vas a tener un susto,pero que este prohibido es por la cantidad de gente que se piensa que es pasear por montrebei y se tiene que pasar por la via del tren y eso acarrea problemas de seguridad para la renfe.
los escaladores haora lo tienen mas tranquilo, no hay tanto dominguero y no es cierto que multen, otra cosa seria que diria la compañia de seguros si tienes un accidente en zona prohibida.
y nada que como zona de escalada es de lo mejor de lo mejor, para todo los gustos, por cierto esta en vias de reparacion, 18 millones de € tienen la culpa.

Toni i Eli ha dit...

Hola "lo company del Mus", he fet el segon que has dit, aquest cap de setmana vaig rebre un correu electrònic, explicant aquesta història i com que em va agradar molt aquest camí, he decidit pernjar-ho al blog.

Si tu hi has estat ens en podries fer 5 cèntims així podríem aprendre'n més ja que em va agradar molt, i si en alguna cosa ens em equivocat, corregeix-nos, com t'he dit m'he limitat a copiar el que hi deia al correu electrònic.

Moltes gràcies per avançat!!

Salutacions

lo company del Mus ha dit...

per començar, com zona d'escalada d'ivern, es de 5 estels, tinc un colega que hi viu a Malaga de fa 20 anys, en va ensenyar en un dia lo que es necesita una semana per controlar.
concretament el chorro, esta de categoria per baixar com minim una semana, camping, acampada lliure en furgoneta, apartaments, el refugi esta apunt de desapareixer.
molts sectors i diferents orientacio
aproximacio als sectors de minuts a 3o' ó 40' com maxim.
difernts escoles proximes.
les resenyes no son dificils de conseguir per la red, tambe hi han guies.
sort y avant

Anònim ha dit...

Si et fixes en el video, es veu com hi ha un cable a la paret. Això et permet fer-lo amb un dissipador de ferrata de forma més segura.

Pel que tinc entès, fa pocs anys no hi era i llavors si deuria fer moltissima por. jeje

Marc

Toni i Eli ha dit...

Hola Marc, ens hi vam fixar, fins i tot si et fixes més o menys a la meitat del vídeo, després que han creuat un tub que serveix de pont, es veu un noi que va amb un arnés i es va enganxant al cable com si fes una via ferrata, en canvi, el noi o noia que està gravant el vídeo sembla ser que no en duu, ja que tot va molt ràpid i arribem a la conclusió de que no té temps d'anar-se canviant el mosquetó de cable.

De totes maneres segur que si no hi era el cable era molt més perillós, encara que penso que ho continua essent, ja que encara que vagis lligat si cau un tros de camí et quedes allà penjat!! Això si almenys no caus al buit!

Jordi Pamplona ha dit...

Hola amics,

Bon bloc d'escalada eh?

Referent a la pregunta de quan cobro per publicitat...0 euros.

SALUTTTTTT

 
Esbaiola't | TNB